BEHANDELING

Behandeling

Behandeling

Blog Article

De chiropractische behandelingbestaat uit drie fases.


Fase 1: Hulpzorg Fase – Actieve Pijnvermindering en Bewegingsherstel

De Hulpzorg Fase van chiropractische behandeling richt zich primair op het verminderen van klachten en pijn. In deze cruciale beginfase, waarin behandelingen frequent plaatsvinden (1-2 keer per week), werken we intensief aan het verlichten van uw ongemak. Het doel is om aanzienlijke vermindering van klachten te realiseren, bewegingsvrijheid van de wervelkolom te herstellen, en functionele verbetering te bevorderen. Deze fase is essentieel voor het leggen van een solide basis voor verdere herstel.

Fase 2: Correctieve Zorg Fase – Herstel en Stabilisatie

In de Correctieve Zorg Fase concentrerenwe ons op het herstel van spieren en andere weefsels, met als doel de verdere afname van pijn en klachten. Stabilisatie van de wervelkolom en optimalisatie van het zenuwstelsel zijn de sleutelpunten in deze fase. Behandelingen worden meestal 1 keer per 2 weken gegeven. Oefeningen en gezondheidstips spelen een cruciale rol in deze fase, waarbij we streven naar een duurzaam herstel van uw lichaam.

Fase 3: Wellness Fase – Onderhoud en Preventie

De Wellness Fase wordt ingezet wanneermaximale verbetering is bereikt. In deze fase ligt de focus op periodieke chiropractische behandelingen om terugval te voorkomen en de kans op herhaling van klachten te verminderen. De frequentie van de behandelingen(meestal 1-2 keer per maand) hangt af van factoren als de aard en ernst van de klachten, de algemene conditie en de leeftijd van de patiënt. Deze fase is cruciaal voor het behouden van uw optimale bewegingsvrijheid en algehele gezondheid.

Report this page